Stille Abdijdagen Chimay

04-LOGO OCH defimage001   

STILLE ANDIJDAGEN NOTRE DAME DE SCOURMONT (CHIMAY) 2024

van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober 2024

 

Thema van de lezingen:
LEVEN OP EEN ANDERE WIJZE
“Christenen besteden nogal wat tijd aan praten over hun opvattingen en doctrines, en wel in die mate dat men zou kunnen denken dat echt gelovig zijn het begrijpen van een stel ideeën is. Maar dat is niet het geval.
De echte kern van het geloof woont in de wereld van het daadwerkelijke. Christelijk geloof wordt pas echt als het beleefd wordt. Zo betekent christen zijn bijvoorbeeld leren hoe langzaam te oordelen over anderen en eerst te zien naar de splinter in eigen oog; of hoe ophouden met onze aandacht alleen of hoofdzakelijk te richten op eigen angsten en zorgen om te zien hoe we anderen moeten benaderen zoals we zelf willen benaderd worden; of hoe we onze angsten voor de dag van morgen moeten beheersen en onze woede moeten temperen zodat
deze geen zonde wordt; of, als we geërgerd zijn, hoe anderen te vergeven.” (Michael G. Maudlin in: C.S. Lewis, Hoe christen zijn)
De titel spreekt voor zichzelf. Wie de abdij reeds kent met de schitterende natuur, in herfstkleur, er rond verlangt nu reeds naar de plaats en de stille abdijdagen. We willen vooral ook nieuwe mensen de kans geven om te delen in deze schitterende ervaring van stilte, meditatie en voedend onderricht in een eeuwenoude en oerdegelijke monastieke traditie van verdieping en bezinning.


Wie met de wagen gaat en mensen kan meenemen graag een seintje.
Alle kamers zijn nu ingericht met sanitair. Er zijn 10 tweepersoonskamers en de rest éénpersoonskamers.
Kostprijs verblijf: €155 (€155 + €25= €180 voor wie met een wagen als passagier mee rijdt)
Voorschot bij een vroegtijdige inschrijving: €50.
Overschrijving op rekening BIC GEBABEBB / IBAN BE 31 0013 7721 1555 van de Christelijke Meditatie Oostende, Koningin Astridlaan 16, met vermelding: Stille Abdijdagen Chimay 2024.
Datum betaling is bepalend voor de deelname. Er zijn maximaal 48 plaatsen beschikbaar. Een aantal mensen kunnen reeds op zondagnamiddag aankomen.
Gezien grote belangstelling wordt voor wie niet meer kan deelnemen een wachtlijst opgesteld.


Aanbevolen lectuur om naar deze dagen toe te leven met gunstprijs voor de deelnemers:
1. De Vreugde van het mediteren    Laurence Freeman    €10
2. Open geest open hart    Thomas Keating (Basis boek meditatief gebed) €10
3. Van Woord naar Stilte    John Main    €10
4. De Stille revolutie    met een dag tekst van John Main voor iedere dag    €24

Verdere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 059 70 37 97 Hartelijk welkom, ook in het bijzonder voor nieuwe mensen.
Zr. Trees, pr. Dirk en Hubert www.opencontemplatiefhuis.be