Een ervaring

 

Afbeelding1 In rust en stilte de diepere laag van het leven zoeken!
Ik ben heel dankbaar dat de stille abdijdagen op mijn weg komen. Waarschijnlijk signalen dat ik dit nodig heb. Ik wil ook realistisch blijven. In Orval zit ik in een beschermende omgeving samen met gelijkgezinde mensen die stilte en vooral vrede zoeken. Vrede in ons aller hart. Helaas, de "echte" wereld zit anders in elkaar. Langs de andere kant mag ik ook niet zwartgallig kijken, want in die "echte" wereld kom ik ook wel nog goede mensen tegen. Gelukkig. Er zal gelukkig nog veel blijven plakken van hetgeen wij allemaal aan boodschappen hebben meegekregen.


Zoals het verhaal van de wijngaard. Ook besef ik dat ik ook aan mijn "wijngaard" moet snoeien. Heel toepasselijk in mijn leven. Ik bedoel dan specifiek in ervaringen waarop mensen mij kwetsen of teleurstellen, ik moet snoeien, onder de vorm van loslaten en vergeven.
Bedankt voor de 4-daagse, de fijne momenten, de boodschappen, de lezingen,  de fijne ontmoetingen met mensen, jijzelf en priester Dirk en zuster Trees zeer inbegrepen. En ook het vele werk. Niet te onderschatten denk ik. Jou manier om vruchtbaar te zijn op aarde, en te zaaien op goede grond, met kiemkrachtig graan.
Ik snap meer en meer dat wij allen onze pelgrimstocht gaan en onze weg zelf moeten zoeken met de hulp van hierboven.
Dank je wel en tot ziens. Vriendschappelijke groeten.
Jean-Pierre
Stille Abdijdagen Orval 2024

meer getuigenissen:klik hier